Útvonalunk

A Térkép Magyarország-Románia-Bulgária-Törökország-Irán-Pakisztán-India-Sri Lanka-Thaiföld-Myanmar-Thaiföld-Malajzia-Brunei-Malajzia-Szingapúr-Indonézia-Ausztrália-Egyesült Arab Emírségek-Egyesült Királyság-Magyarország.

Erre járunk

2013. március 11-én hazaértem, fél évvel később Amanda is.
A Google szerint kb. 69000 km-t utaztam összesen.

Erre jártunk

2011
jún. 1.
 
Budapest
jún. 1.
 
Biharkeresztes
jún. 3.
 
Bukarest
jún. 4.
 
Tulcea
jún. 6.
 
Sfantu Gheorghe
jún. 9.
 
Vama Veche
jún. 11.
 
Burgas
jún. 14.
 
Istanbul
jún. 19.
 
Antalya
jún. 21.
 
Kabak
jún. 24.
 
Antalya
jún. 27.
 
Olympos
jún. 28.
 
Konya
júl. 1.
 
Cappadocia
júl. 3.
 
Sivas
júl. 4.
 
Kars
júl. 6.
 
Dogubayazit
júl. 7.
 
Gevaş
júl. 8.
 
Maku
júl. 9.
 
Tabriz
júl. 13.
 
Tehran
júl. 17.
 
Esfahan
júl. 20.
 
Shiraz
júl. 22.
 
Yazd
júl. 24.
 
Kerman & Kaluts
júl. 26.
 
Baluchistan
júl. 28.
 
Islamabad
júl. 30.
 
Lahore
aug. 1.
 
Amritsar
aug. 3.
 
McLeod Ganj
aug. 7.
 
Vashist (Manali)
aug. 13.
 
Chandigarh
aug. 15.
 
Dehra Dun
aug. 16.
 
Vipassana course
aug. 26.
 
Rishikesh
sep. 2.
 
Delhi
sep. 7.
 
Agra
sep. 10.
 
Mumbai
sep. 12.
 
Vagator
sep. 21.
 
Palolem
okt. 18.
 
Kovalam
okt. 25.
 
Kochi
okt. 27.
 
Bangalore
nov. 1.
 
Chennai
nov. 2.
 
Colombo
nov. 4.
 
Hikkaduwa
nov. 12.
 
Kandy
nov. 15.
 
Colombo
nov. 18.
 
Pattaya
nov. 22.
 
Bangkok
nov. 23.
 
Kanchanaburi
nov. 28.
 
Bangkok
dec. 4.
 
Yangon
dec. 7.
 
Nyaung U
dec. 9.
 
Nyaungshwe
dec. 12.
 
Kalaw
dec. 15.
 
Bangkok
dec. 20.
 
Kamala
dec. 25.
 
Bang Tao
2012
jan. 15.
 
Penang
jan. 18.
 
Bang Tao
ápr. 7.
 
Ton Sai Beach
ápr. 13.
 
Mueang Krabi
ápr. 14.
 
Pantai Cenang (Lankawi)
ápr. 22.
 
Georgetown (Penang)
ápr. 29.
 
Ipoh
ápr. 30.
 
Tanah Rata
máj. 4.
 
Perhentian islands
máj. 12.
 
Kuala Lumpur
máj. 16.
 
(Budapest)
máj. 24.
 
Kuala Lumpur
máj. 25.
 
Singapore
máj. 26.
 
Kuching
jún. 5.
 
Miri
jún. 11.
 
Mulu
jún. 16.
 
Miri
jún. 17.
 
Bandar Seri Bagawan
jún. 19.
 
Kota Kinabalu
jún. 21.
 
Sandakan
jún. 25.
 
Kota Kinabalu
jún. 30.
 
Kuala Lumpur
júl. 4.
 
Melaka
júl. 11.
 
Johor Bahru
júl. 14.
 
Singapore
júl. 15.
 
Jakarta
júl. 20.
 
Yogyakarta
júl. 25.
 
Bromo-Ijen vulkántúra
júl. 27.
 
Lovina
sep. 1.
 
Singgigi
sep. 2.
 
Gili Trawangan
sep. 6.
 
Kuta
sep. 12.
 
Darwin
sep. 18.
 
Katherine
sep. 19.
 
Daly Waters
sep. 20.
 
Mount Isa
sep. 21.
 
Mount Garnet
sep. 22.
 
Cairns
2013
feb. 11.
 
Townsville
feb. 14.
 
Brisbane
feb. 17.
 
Melbourne
feb. 23.
 
Sydney
feb. 27.
 
Dubai
már. 3.
 
London
már. 11.
 
Budapest

Kopottas Targonca 2012

If you don't understand this site please check the English version.

Pár alapvető információ:

2011. június elsején gondoltunk egyet, nyakunkba vettük a hátizsákunkat és elindultunk keletre. Eddig úgy tűnik, jó döntés volt :)

Ezek vagyunk mi

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Goa négy felvonásban

2011.10.28. 07:38 vdavid

I. Rizsa

Épp egy vonaton ülök, másodosztályon, a nyitott vonatajtóban. Mivel csak tegnap délután vettem meg a vonatjegyemet, azt mondták, helyfoglaláshoz már késő van, vegyek egy sima másodosztályú jegyet, aztán majd fightoljam le a kalauzzal, hogy legyen székem. 10 órás út, első osztályon légkondival, fekhellyel kb. 5000 ft lenne az út, így másodosztályon csak 600. Három dollár. Vicc. Helyet végül nem foglaltam, mert az sem volt kényelmesebb, mint a padló, inkább ráültem a sapkámra és így már itt a földön is teljesen jó. Ezt a képet most csináltam 1 perce. Körül pálmafák:

Vonatajtóban

No de igazából Goáról akarok írni nektek, mert az eddig kimaradt.

Goa azért különleges, mert míg India mióta világ a világ (na jó, majdnem) angol gyarmat volt, angol hivatalos nyelvvel, meg minden, Goát a portugálok foglalták el, és sikerült is megtartaniuk egész addig, amíg India önálló állam nem lett, szal nem sokkal ezelőttig. Így itt egész más kultúra honosodott meg, ami látszik a mentalitáson, az építészeten és azon, hogy a nagyon öregek közül (állítólag) néhányan még mindig portugálul beszélgetnek egymással.

Mi egy hónappal ezelőtt értünk ebbe a pici indiai államba (India legkisebbje) Bombayből, amikor még Judit is itt volt, életem lerosszabb buszos utazásának keretében. Az busz-útról még írok nektek, az külön story és elmesélve még vicces is lehet.

Ryan barátom (a vipassana táborból) azt tanácsolta, hogy vagy Észak-, vagy Dél-Goára menjünk, mert a középső részen nem olyan szép a természet, nagyon sok az ember és sok az indai turista, kevés a nyugati. Az indiai emberekkel nincs baj, de az indiai turistákhoz képest preferálom az európaiakat. Úgyhogy megfogadtuk Ryan tanácsát és először Észak-, majd Dél-Goára mentünk.

Goa térkép

Végül Judit 2 hetet, én meg egy hónapot voltam Goán, egy élet nem lenne elég, hogy mindent részletesen elmondjak az ott megéltekből, úgyhogy csak a fő élményeket írom le, meg próbálok egy értelmes képet összerakni Goáról, hogy aki netán arra jár majd az olvasók közül, az ne üres kézzel menjen.

II. Észak-Goa

Észak-Goán Vagatorra mentünk, ami egy nagyon nyugis kis tengerparti falu, sűrű növényzet mindenütt, ettől ilyen zegzugos-lugasos az egész. Vicces, ahogy a kókuszpálmák vegyülnek a számunkra "normális" fákkal. Vagator elsősorban arról híres, hogy itt vannak a nagy trance partyk az erdőben, rengeteg emberrel és minden létező droggal. Mivel mi még szezon előtt voltunk ott (és igazából amiket Goáról írok, ez még mind a szezon előtt volt, bár a végére már azért egész sok ember lett és egész sok vendéglátóipari egység kinyitott), a rengeteg ember az még nem volt ott, így végül trance partyt nem láttunk.

Vagator mellett van Chapora, ami szintén egy kis falu beach-csel és a Scarlet Juice Shoppal, ahol igen olcsó és igen finom frissen facsart üdítőket lehet kapni, meg gyümölcstálat. Aztán ott van még Anjuna, mi a legnagyobb falu a környéken, itt már van menő légkondis szupermarket is, ahol lehet kapni szalonnát (!), nutellát, meg egyéb nyugati hívságokat. Valamint Anjunán van a híres bolhapiac, amit még a régi-régi első goai hippik csináltak, hogy eladják a cuccaikat és tudjanak venni helyette füvet. Anjuna ilyen nagy hippiparadicsom hagyományosan, bár szerintem ma már túlzsúfolt lehet szezonban.

Mi Vagatoron egy Shalom nevű vendégházban laktunk, ahol furamód nem volt senki se zsidó. Kivéve Roti barátunkat, aki szintén vendég volt, de ő csak később jött, mindjárt írok róla.

Madárijesztő

Az első kb. 5 nap úgy telt, hogy én halálomon voltam valami Mumbaiban evett rossz kaja miatt (ez úgy megedzette a gyomrom és az elővigyázatosságom, hogy azóta se volt bajom), így 5 napig a szobában feküdtem. Judit pedig lespanolt Ancsával meg Roxyval, akik két magyar személy voltak - anya és lánya, - és a szomszéd szobában laktak. Ez elég random volt, mert az egész út alatt addig kb. 4 magyarral találkozunk, Vagatoron alig volt egy lélek, ők meg épp mellettünk szálltak meg. Na mind1, Juditnak ez jól jött, mert volt kivel dumálnia, amíg én felváltva aludtam meg fostam, illetve nagyjából ez alatt az 1 hét alatt tanult meg angolul, mert végre magára volt hagyva.

III. Dél-Goa

Mikor felépültem, még egy kicsit körbemotoroztuk a környéket Judittal, majd úgy döntöttünk, hogy továbblépünk Dél-Goára, ami Judit uccsó állomása volt. Hozzánk csapódott az imént említett izraeli srác, Roti is. Roti, mint megannyi izraeli, épp végzett a hadseregnél kötelezően letöltendő 3 év szolgálatával, és most utazik. Igazi playboy a srác, nem nagyon láttam őt tiszta tudattal rövid ismeretségünk alatt, és a szórakozás minden módját kultiválta. Így ment el pl. egy orosz hajóra kaszinózni, ami az álmoskönyv szerint nem egy bölcs vállalkozás. Vesztett is 25ezer rúpiát, ami kb. 100e ft. Aztán a maradék pénzéből tovább játszott, és egyszercsak ott tartott, hogy 125ezer pluszban volt. Itt meg is állt, zsebretette ezt a kb. 600e ft-ot fél kiló 500 rúpiás bankjegy formájában és hazajött. Igen boldog volt, különösen, miután a nyereménye egy jelentős részét kokainra költötte. Anyway, vele együtt buszoztunk le Dél-Goára, ahol ő egy menő szállást akart, mi meg olcsót, így egy időre különváltak útjaink. Arra mindenképp nagyon jól jött a srác, hogy ő javasolta, hogy Palolemre menjünk, ami nagyon jó döntésnek bizonyult: mi eredetileg Agondára akartunk menni, ami Palolemtől 7km-re van feljebb a parton. Az is gyönyörű hely, de szezon előtt ott nulla élet van, Palolemen meg legalább volt pár ember, de nem is túl sok, szóval épp kellemes volt.

Roti barátunk

Palolemen egy nagyon tuti kis szobát béreltünk a falu közepén, meg egy robogót freegyes támogatásának jóvoltából. Erről egyébként csináltam is egy rövid galériát köszönetképpen:

Állanháztartási hiány freegyes email

Remélem, mindenki érzi már otthon cselekedetünknek a magyar gazdaságra kifejtett élénkítő hatását :)

Bő egy hét alatt körbemotoroztuk az egész környéket, nagyon szép helyeket találtunk, többek közt egy nemzeti parkot, arról majd csinálok is egy galeszt, mert érdemes rá.

Voltunk rákot halászni, delfint nézni, drogozni az izraeliekkel, spanolni mindenféle népekkel akiket találtunk, aztán Judit szerelmes lett egy svájci srácba :) majd lelépett. Úgy volt, hogy elkísérem vissza Mumbaiba, de aztán olyan nagy magabizalomra tett szert, amíg beteg voltam és gyakorolta az angolt, hogy simán felült egyedül a vonatra és ez az utolsó képem róla:

Utolsó képem Juditról

IV. Dél-Goa Judit nélkül

Miután Judit lelépett, a következő dolgok történek vázlatosan: leköltöztem egy tengerparti vityillóba; elkezdtem jógaórákra járni és kajakozni; a jógaórákon összeismerkedtem egy iráni-német lánnyal; a lány bemutatott egy ausztrál-angol srácnak és egy delhi srácnak; együtt lógtunk meg motoroztunk így négyen sok napig; leléptek; vettem egy szúnyoghálót; rengeteget sportoltam, mindennap futás a parton, kajakozás meg minden; rajzoltam is; qrvayól elvoltam, hogy végre foglalkozok magammal, nyugiban; visszavittem a robogót és béreltem helyette egy bringát; találkoztam Ryanékkel, akik a szomszédot Agondán laktak; bemutattak egy jóginak, aki a hegy tetején lakik, most költözött oda, előtte 18 évig egyedül élt a Himalájában. Szívtunk füvet terápiás jelleggel és megjavítottam az internetet a laptopján. (Filozófusokkal akart csetelni, és padavant találni magának); egy véletlen folytán találtam egy Palolemen élő magyart, aki Gábor, és búvároktató; megtanultam búvárkodni: Open Water Diver lettem, 18 méterig merülhetek; megcsináltam egy Advanced Open Water Diver kurzust is, 30 méterig merülhetek; végül Gáborékkal leléptünk Goáról, hogy besegítsek nekik a búvárbázison, de ez már nem Goa, úgyhogy ezt a következő cikkben folytatom.

Búvárkodás után

Most már érthető, ugye, hogy megőszülnék, ha mindezt részletesen le akarnám írni? :) De kérdezzetek bátran, ha még valami érdekel :)

komment

Címkék: galéria india tenger goa tengerpart motorozás palolem vagator

A bejegyzés trackback címe:

https://kt.blog.hu/api/trackback/id/tr353335206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

powee / EGergely · Http://www.erdeibau.hu 2011.10.28. 13:55:03

Nem kérdezek, egyszerűen csak irigy vagyok, hogy milyen jó helyeken voltatot-voltál. Csak így tovább!

baliquez 2011.10.28. 14:57:14

"akik két magyar személy voltak"
+
"Voltunk ... drogozni az izraeliekkel"
"Szívtunk füvet terápiás jelleggel"

Ezúton gratulálok az index-címlaphoz, ennyi kell hozzá.

Drogon 2011.10.28. 15:24:34

Én is csak irigykedni tudok.
Nekem a legnagyobb élmény Indiában Rishikesh volt 7 nap 8 éjszaka. Nem is akartam hazajönni.

Goa sajnos kimaradt, de talán jövő kora tavasszal!

Link Elek 2011.10.28. 15:55:31

aki nem tolt nehany honapot ehhez hasonlo gondmentes kornyezetben annak fogalma sincs mit jelent elni.

G-vi 2011.10.29. 10:24:17

Ez AZ élet:)

egy goa trance party azért mindenkép kellett volna:)
süti beállítások módosítása