Útvonalunk

A Térkép Magyarország-Románia-Bulgária-Törökország-Irán-Pakisztán-India-Sri Lanka-Thaiföld-Myanmar-Thaiföld-Malajzia-Brunei-Malajzia-Szingapúr-Indonézia-Ausztrália-Egyesült Arab Emírségek-Egyesült Királyság-Magyarország.

Erre járunk

2013. március 11-én hazaértem, fél évvel később Amanda is.
A Google szerint kb. 69000 km-t utaztam összesen.

Erre jártunk

2011
jún. 1.
 
Budapest
jún. 1.
 
Biharkeresztes
jún. 3.
 
Bukarest
jún. 4.
 
Tulcea
jún. 6.
 
Sfantu Gheorghe
jún. 9.
 
Vama Veche
jún. 11.
 
Burgas
jún. 14.
 
Istanbul
jún. 19.
 
Antalya
jún. 21.
 
Kabak
jún. 24.
 
Antalya
jún. 27.
 
Olympos
jún. 28.
 
Konya
júl. 1.
 
Cappadocia
júl. 3.
 
Sivas
júl. 4.
 
Kars
júl. 6.
 
Dogubayazit
júl. 7.
 
Gevaş
júl. 8.
 
Maku
júl. 9.
 
Tabriz
júl. 13.
 
Tehran
júl. 17.
 
Esfahan
júl. 20.
 
Shiraz
júl. 22.
 
Yazd
júl. 24.
 
Kerman & Kaluts
júl. 26.
 
Baluchistan
júl. 28.
 
Islamabad
júl. 30.
 
Lahore
aug. 1.
 
Amritsar
aug. 3.
 
McLeod Ganj
aug. 7.
 
Vashist (Manali)
aug. 13.
 
Chandigarh
aug. 15.
 
Dehra Dun
aug. 16.
 
Vipassana course
aug. 26.
 
Rishikesh
sep. 2.
 
Delhi
sep. 7.
 
Agra
sep. 10.
 
Mumbai
sep. 12.
 
Vagator
sep. 21.
 
Palolem
okt. 18.
 
Kovalam
okt. 25.
 
Kochi
okt. 27.
 
Bangalore
nov. 1.
 
Chennai
nov. 2.
 
Colombo
nov. 4.
 
Hikkaduwa
nov. 12.
 
Kandy
nov. 15.
 
Colombo
nov. 18.
 
Pattaya
nov. 22.
 
Bangkok
nov. 23.
 
Kanchanaburi
nov. 28.
 
Bangkok
dec. 4.
 
Yangon
dec. 7.
 
Nyaung U
dec. 9.
 
Nyaungshwe
dec. 12.
 
Kalaw
dec. 15.
 
Bangkok
dec. 20.
 
Kamala
dec. 25.
 
Bang Tao
2012
jan. 15.
 
Penang
jan. 18.
 
Bang Tao
ápr. 7.
 
Ton Sai Beach
ápr. 13.
 
Mueang Krabi
ápr. 14.
 
Pantai Cenang (Lankawi)
ápr. 22.
 
Georgetown (Penang)
ápr. 29.
 
Ipoh
ápr. 30.
 
Tanah Rata
máj. 4.
 
Perhentian islands
máj. 12.
 
Kuala Lumpur
máj. 16.
 
(Budapest)
máj. 24.
 
Kuala Lumpur
máj. 25.
 
Singapore
máj. 26.
 
Kuching
jún. 5.
 
Miri
jún. 11.
 
Mulu
jún. 16.
 
Miri
jún. 17.
 
Bandar Seri Bagawan
jún. 19.
 
Kota Kinabalu
jún. 21.
 
Sandakan
jún. 25.
 
Kota Kinabalu
jún. 30.
 
Kuala Lumpur
júl. 4.
 
Melaka
júl. 11.
 
Johor Bahru
júl. 14.
 
Singapore
júl. 15.
 
Jakarta
júl. 20.
 
Yogyakarta
júl. 25.
 
Bromo-Ijen vulkántúra
júl. 27.
 
Lovina
sep. 1.
 
Singgigi
sep. 2.
 
Gili Trawangan
sep. 6.
 
Kuta
sep. 12.
 
Darwin
sep. 18.
 
Katherine
sep. 19.
 
Daly Waters
sep. 20.
 
Mount Isa
sep. 21.
 
Mount Garnet
sep. 22.
 
Cairns
2013
feb. 11.
 
Townsville
feb. 14.
 
Brisbane
feb. 17.
 
Melbourne
feb. 23.
 
Sydney
feb. 27.
 
Dubai
már. 3.
 
London
már. 11.
 
Budapest

Kopottas Targonca 2012

If you don't understand this site please check the English version.

Pár alapvető információ:

2011. június elsején gondoltunk egyet, nyakunkba vettük a hátizsákunkat és elindultunk keletre. Eddig úgy tűnik, jó döntés volt :)

Ezek vagyunk mi

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

A Gledwin családdal Delhiben

2011.10.08. 20:01 vdavid

A Geldwin család

Történt egy este, hogy Delhiben kóboroltunk a Judittal, és már éppen sikerült elvesznünk a szállásunktól úgy félórányira az utcák rengetegében, mikor belebotlottunk egy hidegsör-boltba. A hidegsör-boltot onnan lehetett megismerni, hogy míg minden egyéb bolt előtt legfeljebb lézengtek, itt inkább a tőzsdés sztereotip kép jutott eszembe, amikor az emberek a tömegben a fejük felett próbálják minél messzebbre nyújtani a pénzüket az eladó felé, hogy valami történjen. A boltban egyébként mindenféle szeszt árultak, nem csak hideg sört, de én azt vettem, úgyhogy hidegsör-boltnak hívom, önkényesen.

A következő projekt az volt, hogy keressünk egy helyet, ahol békésen el tudjuk fogyasztani a sört. Elindultunk egy random irányba, és találtunk egy ilyen sorházas környéket. Na azért ne egy magyar sorházas környéket képzeljetek el, Indiában vagyunk, de viszonylag nyugodt meg sötét meg füves rész volt lakóházakkal. Úgyhogy leültünk egy bokor árnyékába, söröztem meg pofáztunk.

Gledwinék az étteremben

Egyszercsak a házak felől jött egy autó, elment mellettünk (eldugtam a sört), majd megállt, visszatolatott, a benne ülők lehúzták az ablakot, majd a Gledwin család feje kikukucskált az ablakon és megkérdezett minket, hogy minden rendben van-e, kell-e segítség vagy valami. Mondtam neki, hogy hát igazából Pahar Ganjban lakunk és ha megmondják, hogy az merre van, az segít, de alapvetően köszönjük, jól vagyunk. Erre kicsit tanácstalanok lettek, hogy hogyan is magyarázzák el, mondták, hogy elvinnének, csak most épp templomba mennek, ezért nem érnek rá. Valamint hozzátették, hogy ott, ahol vagyunk, semmiképp se maradjunk, mert éjszaka veszélyes hely (!? Elég nyugis helynek tűnt...). Valószínűleg csak túlparázták a dolgot, de végül megegyeztünk, hogy OK, elmegyünk velük templomba, aztán majd hazadobnak. Überjóarc család volt, már ebből is látszik :)

Gledwinék egy kis keresztény közösség részeként élnek a sok hindu között, így egy katolikus templomba mentünk. Hogy itt milyen remekül töltöttük az időt, azt egy videó formájában tudom nektek megmutatni:

Szóval elég random dolgok történnek egy ilyen indiai katolikus templomban :)

A mise után meghívtak minket vacsorázni, majd hazavittek és megbeszéltük, hogy másnap találkozunk és elvisznek ide-oda mert úgyis hétvége volt, ők meg olyankor ráérnek.

A következő napokban voltunk erre-arra Gledwinékkel, de ami messze a legmenőbb hely volt, az az Akshardham nevű, ami a világ legnagyobb hindu temploma, Delhi szélén. Le voltam nyűgözve a bejáratnál, hogy milyen tiszta az egész hatalmas kert, ami van a templomhoz, meg milyen nagy maga a templom, meg minden. Kérdeztem, mikor épült ez. Arra számítottam, hogy mittomén 500 éve, ezek a nagy dolgok mindig ilyen 500 éve épültek. Erre mondták nekem, hogy "Ja, ez most lett kész, 6 éve nyitották meg kb". Szóval épül még történelem a világban.

Akshardham

Az Akshardhamon kívül voltunk még Gledwinéknél egy fincsi vacsora erejéig, valamint a környékükön lévő egyik ház kertjében egy jamaikai pap által tartott (angol nyelvű) misén. A pap meg is áldott minket, és egyáltalán nem volt betépve és nem voltak rasztái sem.

Aztán sétáltunk parkban, voltunk egy igazi dél-indiai kajáldában, meg a bazárban, ahol a család ruhát varratott a kislányuknak, én meg közben a 2éves Simonra, a kisebbik gyerekükre vigyáztam a bazár előtt, aki nagyon pici volt de álmában félórán át nagyon nehéz. Az emberek pedig kigúvadt szemekkel bámulták, hogy mit mászkál itt ez a fehérember egy látványosan indiai alvó kisgyerekkel a kezében :)

Mielőtt vonatra pattannánk, hogy célbavegyük Agrát és a Taj Mahalt, kaptok egy tipikusan indiai képekkel tele videót, amit kivételesen nem én csináltam, hanem egy "Indian Rope Man" nevű zenész, maga a cucc pedig egy videoklip. Imádom ezt a zenét, a képek pedig tényleg echte ilyen indiai nagyvárost mutatnak be (mondjuk igazából sztem ez Mumbaiban készült, de whatever, imádom ezt a zenét :)

Szólj hozzá!

Címkék: videó india templom keresztény katolikus delhi gledwin

A bejegyzés trackback címe:

https://kt.blog.hu/api/trackback/id/tr213288274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása