Útvonalunk

A Térkép Magyarország-Románia-Bulgária-Törökország-Irán-Pakisztán-India-Sri Lanka-Thaiföld-Myanmar-Thaiföld-Malajzia-Brunei-Malajzia-Szingapúr-Indonézia-Ausztrália-Egyesült Arab Emírségek-Egyesült Királyság-Magyarország.

Erre járunk

2013. március 11-én hazaértem, fél évvel később Amanda is.
A Google szerint kb. 69000 km-t utaztam összesen.

Erre jártunk

2011
jún. 1.
 
Budapest
jún. 1.
 
Biharkeresztes
jún. 3.
 
Bukarest
jún. 4.
 
Tulcea
jún. 6.
 
Sfantu Gheorghe
jún. 9.
 
Vama Veche
jún. 11.
 
Burgas
jún. 14.
 
Istanbul
jún. 19.
 
Antalya
jún. 21.
 
Kabak
jún. 24.
 
Antalya
jún. 27.
 
Olympos
jún. 28.
 
Konya
júl. 1.
 
Cappadocia
júl. 3.
 
Sivas
júl. 4.
 
Kars
júl. 6.
 
Dogubayazit
júl. 7.
 
Gevaş
júl. 8.
 
Maku
júl. 9.
 
Tabriz
júl. 13.
 
Tehran
júl. 17.
 
Esfahan
júl. 20.
 
Shiraz
júl. 22.
 
Yazd
júl. 24.
 
Kerman & Kaluts
júl. 26.
 
Baluchistan
júl. 28.
 
Islamabad
júl. 30.
 
Lahore
aug. 1.
 
Amritsar
aug. 3.
 
McLeod Ganj
aug. 7.
 
Vashist (Manali)
aug. 13.
 
Chandigarh
aug. 15.
 
Dehra Dun
aug. 16.
 
Vipassana course
aug. 26.
 
Rishikesh
sep. 2.
 
Delhi
sep. 7.
 
Agra
sep. 10.
 
Mumbai
sep. 12.
 
Vagator
sep. 21.
 
Palolem
okt. 18.
 
Kovalam
okt. 25.
 
Kochi
okt. 27.
 
Bangalore
nov. 1.
 
Chennai
nov. 2.
 
Colombo
nov. 4.
 
Hikkaduwa
nov. 12.
 
Kandy
nov. 15.
 
Colombo
nov. 18.
 
Pattaya
nov. 22.
 
Bangkok
nov. 23.
 
Kanchanaburi
nov. 28.
 
Bangkok
dec. 4.
 
Yangon
dec. 7.
 
Nyaung U
dec. 9.
 
Nyaungshwe
dec. 12.
 
Kalaw
dec. 15.
 
Bangkok
dec. 20.
 
Kamala
dec. 25.
 
Bang Tao
2012
jan. 15.
 
Penang
jan. 18.
 
Bang Tao
ápr. 7.
 
Ton Sai Beach
ápr. 13.
 
Mueang Krabi
ápr. 14.
 
Pantai Cenang (Lankawi)
ápr. 22.
 
Georgetown (Penang)
ápr. 29.
 
Ipoh
ápr. 30.
 
Tanah Rata
máj. 4.
 
Perhentian islands
máj. 12.
 
Kuala Lumpur
máj. 16.
 
(Budapest)
máj. 24.
 
Kuala Lumpur
máj. 25.
 
Singapore
máj. 26.
 
Kuching
jún. 5.
 
Miri
jún. 11.
 
Mulu
jún. 16.
 
Miri
jún. 17.
 
Bandar Seri Bagawan
jún. 19.
 
Kota Kinabalu
jún. 21.
 
Sandakan
jún. 25.
 
Kota Kinabalu
jún. 30.
 
Kuala Lumpur
júl. 4.
 
Melaka
júl. 11.
 
Johor Bahru
júl. 14.
 
Singapore
júl. 15.
 
Jakarta
júl. 20.
 
Yogyakarta
júl. 25.
 
Bromo-Ijen vulkántúra
júl. 27.
 
Lovina
sep. 1.
 
Singgigi
sep. 2.
 
Gili Trawangan
sep. 6.
 
Kuta
sep. 12.
 
Darwin
sep. 18.
 
Katherine
sep. 19.
 
Daly Waters
sep. 20.
 
Mount Isa
sep. 21.
 
Mount Garnet
sep. 22.
 
Cairns
2013
feb. 11.
 
Townsville
feb. 14.
 
Brisbane
feb. 17.
 
Melbourne
feb. 23.
 
Sydney
feb. 27.
 
Dubai
már. 3.
 
London
már. 11.
 
Budapest

Kopottas Targonca 2012

If you don't understand this site please check the English version.

Pár alapvető információ:

2011. június elsején gondoltunk egyet, nyakunkba vettük a hátizsákunkat és elindultunk keletre. Eddig úgy tűnik, jó döntés volt :)

Ezek vagyunk mi

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

In the desert

2011.08.12. 11:11 szjuccus

Yazdot elég nehéz volt elhagynunk, mivel Miha véletlenül összecserélte a szandálját Béláéval (tök ugyanúgy néztek ki), így nem tudtunk időben indulni, mert mire észrevettük a dolgot, Miha elment várost nézni :)

Megvártuk, jól kiröhögtük egymást, majd elbúcsúztunk az összes hátizsákos arctól, és estére terveztük Kermanba érni. Kerman már majdnem a határ mellett van. Ez volt az utolsó állomásunk Iránban. Kicsit meggyorsítottam a menetidőt, mert egyre elviselhetetlenebb volt a forróság tetőtől talpig beöltözve. Utólag visszagondolva, éppen az ellenkezője történt..

huh...Kerman. Szállásadónk, Atefe idegenvezető mellékállásban, és angoltanár. Van egy tündéri kislánya, aki megszinesítette az ott töltött két napot kocsi tetején táncolással, bújócskával!

Atefe teljesen átszervezte a napját, (kocsit szerzett, angol óráját lemondta), hogy kimehessünk a sivatagba, a Kaluts-ba. Kermantól 150 km-re van, mégis úgy definiálják sokan, hogy ott van Kerman mellett. Nagy ország.

Oké, összedobtuk a benzinpénzt, és nekivágtunk Celine Dion hangjával megfűszerezett utunknak, ami úgy néz ki, hogy Kerman forrósága után át kell vágni egy hegyvidékes részen, majd kiesve a hegyekből megérkezel az izzó sivatagba. Próbáltunk logikus időben kimenni, és megpiknikezni a naplementében, de még ez is elviselhetetlennek bizonyult nekem. Béla élvezte, ahogy láttam, ugyanis belenyomta a kezembe a cuccait, "mindjárt jövök" - mondta. Aztán láttam, hogy fut bele a végeláthatatlan sivatagba! :)

Rögtön, ahogy megérkezik az ember fia erre a helyre, egy gusztusos tábla köszönti a látogatót a Föld legmelegebb sivatagában. Az ottani emberek szerint 65 Celsius fokra is rábukkanhat az ember (ami igaz is), ha mondjuk délben megy ki oda es nyár van ráadásul. Na, azt nem ajánlom még a családomnak sem. Tény, hogy másnap délben ottjártunkkor 50 fok volt árnyékban. Ja, igen, miért is mentünk vissza? Az történt, hogy ártatlan sétánkat tettük a kihalt homokdűnék között első kermani esténken, mikoris messziről megláttunk egy terepjárót, meg pár nem indokolt ott tartózkodó embert a semmi közepén. Belecsöppentünk egy forgatásba. Odajött a Producer, és elkezdett érdeklődni felőlünk. Épp egy alkonyati jelenetet forgattak a sivatagban filmjükhoz, amikor ránk akadtak. A film leendő címe: Tourist (novembertől már látható lesz az iráni mozikban!), és egy német meg egy iráni kisfiú barátságáról szól, meg ahogy összevesznek és végül kibékülnek. Amúgy nem rossz a történet, mint elsőre azt gondoltuk a stábot nézegetve. Irán zárt ország, kevés a turista, éppen ezért szükségük volt minél több külföldinek látszó emberre. Mi ennek a kritériumnak teljesen eleget tudtunk tenni. Ezért szívességként megkért a Producer meg a Rendező, hogy másnap kísérjük el őket a forgatásra, és szerepeljünk pár tömegturista jelenetben. Kiderült, hogy rajtunk kívül még vagy 3-4 emberük van, ezért megsajnáltuk őket, és belementünk az ajánlatba. Meg persze menő dolog is :)

DE. Kiderült, hogy a következő jelenetek napközben szintén kint a dizőrtben lesznek. auu

Mindent átbeszéltünk Atefével, végülis az ő vendégei voltunk, nem illik lelépni egy jobb ajánlat hallatán. De megértette, és ő is segített fordítani a statisztéria leszervezését illetően. Így hazamentünk, ahogy jöttünk (előtte még táncot lejtettünk az éjszakai tájban), összeszedtük a cuccunkat és vártuk, hogy jöjjön értünk a VIP kocsi, ami elvisz a stáb falujába. Késő éjszaka még megvacsoráztattak minket, énekeltek, és helyi iráni játékos táncokat mutattak. Követelték, hogy mi is mutassuk valamit a magyar kultúrából... szégyenszemre a Bociboci tarka mentett meg minket a teljes felsüléstől. De tetszett nekik nagyon! Kitűnően szórakoztunk, és talán először éreztük azt, hogy a politikából sugárzó tiltások, és szabályozások keze nem ér el ide. Felszabadult, származására büszke iráni férfiak társaságában mulattuk el az utolsóelőtti napunkat Iránban.

Szereplesünkért cserébe fizették a buszjegyünket a pakisztáni határig, illetve a vizet és kaját is ők állták. Másnap reggel már mindenki zsibongott, elfogyasztottuk a földön egy hosszú sorba lerakott original iráni reggelit. Aztán buszba be, és tettük a dolgunk!

Folyamatosan ittuk a hűtött vizet, életemben annyit még nem ittam, mint aznap. Több, mint 5 liter volt, biztos. 2 jelenetet kellett végigstatisztálnunk, egyik egy elhagyatott karavánszerájban, a másik pedig az előző esti helyen, ahol összefutottunk a filmesekkel. Mindkét alkalommal ízléstelenül felöltöztettek minket, én nem tudom, hogy miért ez a kép él bennük egy külföldiről (remélem, hogy csak a kötelező filmes torzításról volt szó). A torta a habon pedig az volt, hogy megjelent egy tevékkel megpakolt teherautó, ami a második jelenethez kellett. Nagyon megörültem, de ez csak addig tartott míg meg nem láttam, hogyan rúgdossák le a platóról azokat a szerencsétlen, összekötözött állatokat. Béla tevéje például megvadult, kitépte az orrába akasztott kötelet, elkezdett bőgni, és csapkodni a véres fejével ide-oda, miközben a felvétel elindult. Az én tevémnek pedig picit koszos volt a szája, mivel megette a saját ürülékét, és bele is kente Béla hátába. sokszor!... :) nem láttam Bélát még olyan ingerültnek, mint akkor :) najó, meg is értem. De vicces volt :)

Mindeközben a nap felszállt, leszállt, csinált nekünk 55 fokot, meg kellemesen forró levegőt... egy élmény. Tessék kipróbálni!

Go ------->Pakisztán-->---->

5 komment

Címkék: meló irán pénz sivatag couchsurfing kerman

A bejegyzés trackback címe:

https://kt.blog.hu/api/trackback/id/tr713148127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pere Viki · http://indiapass.blog.hu 2011.08.12. 20:02:15

Halihó!

Tehát már Indiában jártok. Ez gyorsan ment :-) Várunk továbbra is szeretettel.

Üdv,

Viki

Mifee 2011.08.13. 07:29:30

két kis filmcsillag :)

d6 2011.08.17. 01:15:56

készítettek a filmezésről képeket? werk? stáb? eszközök? kirakjátok? tökre érdekel mennyire PROk ezen a téren az Irániak

vault_dweller 2011.08.29. 10:17:40

ez nagyon jó sztori! Béla tevekakis hátáról van kép? :)

szjuccus 2011.09.02. 14:12:25

vault_dweller: nincs kep rola, ugyanis kozben osszetorlodott a tevesokasag es vigyaznom kellett nehogy lefejeljen valamelyik...

d6: keszitettunk vegig kepeket, Belat megkerjuk, hogy rakjon ki galeriat. Szep lassan rajottunk, hogy nem is huu de profik. Nem sok koritest adtak a dolgoknak, inkabb ittak es ettek. A buli tobb volt benne, mint a szakertelem.
süti beállítások módosítása